7.6.19

Kiamat Sudah Dekat

Kiamat Sudah Dekat : Ulasan Buku Best…Membaca buku ini agak seram.Naik bulu roma kerana kisah yang dipaparkan berkaitan hari kiamat.Siapa yang tidak takut hari kiamat memang mempunyai hati yang keras.Lebih keras dari batu.

Admin tak la baik sangat orangnya namun keyakinan dan percaya terhadap hari kiamat sangat tinggi menggunung.Kiamat itu benar dan mati itu pasti.Jika tak sempat jumpa kiamat sudah pasti mati pasti kena punya.Bila masanya dan dimana tempatnya kita temui ajal memang kita tidak akan tahu.Sebab pengetahuan kita terbatas.


Nak atau tak nak kita wajib percaya dan persediaan menghadapi kematian serta hari kiamat mesti dilakukan dari saat ini.Caranya mudah.Jom beramal dan segera bertaubat jika terasa diri ada membuat dosa.Ada dosa besar maka taubat nasuha.Ada dosa kecil minta ampun sebanyak-banyaknya kepada Allah SWT.Dosa sesama manusia pula minta maaf dan halalkan makan minum kita dari pemiliknya.

Itu baru mukadimah.Belum masuk ulasan buku ini lagi.Tak pelahkan.Pesanan tersebut untuk diri admin sendiri.Mohon terasa untuk diri admin sendiri la tu.

Admin blog buku best klafikasikan buku ini antara yang terbaik dalm kategori agama.Bukan mudah untuk mengupas perkara yang berada diluar pengetahuan manusia selain apa yang ada diceritakan dalam Al quran,Al hadis dan pendapat para ulamak serta ilmuan lampau.

Tebal buku ini cuma 207 mukasurat.Penulisnya pula Syaik Mahir Ahmad Ash-Shufi.Semoga limpah pahala kepada penulis buku ini kerana usahanya yang gigih dalam menerbitkan ilmu yang terlalu tinggi bagi admin.

Ada dua bab utama.Bab yang pertama berkaitan kisah kemunculan Imam Al-Mahdi,Dajjal,Nabi Isa Bin Maryam,kemunculan Yakjuj dan Makjuj.Memang cerita menarik.Tak baca buku ini terasa rugi la pulak.

Bab kedua pula menceritakan asap,matahari terbit dari barat,keluarnya binatang merayap dan banyak lagi.Nak tahu lebih dapatkan senaskah buku ini dipasaran.Harga untuk Sabah dan Sarawak cuma RM20.90

Buku Kiamat Sudah Dekat wajib dimiliki dan dibaca untuk menambah iman di dada.Dapatkan senaskah dengan segera di kedai-kedai berdekatan atau cari secara online.


Author:

0 comments: