6.12.19

365 Tip Sihat Gaya Rasullulah



Buku yang bertajuk ” 365 Tip Sihat Gaya Rasullulah” memang terbaik dalam kelas tersendiri.Penulisan Dr. Mohammad Ali Toha cukup terserlah biarpun diolah dengan dengan teknik santai dan bersahaja.

Dengan ketebalan 140 halaman dan diterbitkan pada tahun 2018 memang disaran untuk dimiliki para pencinta buku di negara ini.

Admin mengambil masa  beberapa hari untuk menghabiskan buku ini.Namun cara terbaik perlu dibaca setiap hari selama setahun dan diulang lagi jika sudah habis bacaan.

Sebab apa?



Sebab kandungannya sangat bagus dalam usaha kita menjaga kesihatan setiap hari.

Tip yang dikongsi memang awesome dan boleh dipercayai kerana bersandar Al-Quran dan Al-Hadis.

Yang paling menariknya juga buku ini telah laris mencecah 50,000 naskah.

Admin berharap pembaca juga menjadi salah seorang pemilik buku  “365 Tip Sihat Gaya Rasullulah”

Jangan tunggu sampai esok tau kerana harganya amat murah sekitar RM15 sahaja.

Beli dan jangan tak beli.

Selamat membaca.


Author:

35 ulasan:

  1. setuju. i wish i'm a consistent reader but sadly im not.

    BalasPadam
    Balasan
    1. perlahan-lahan..

      kurangkan gangguan gajet hehehe

      insha Allah boleh

      Padam
  2. Inspiratif. Menambah Ilmu Agama & kesehatan. Rasulullah senang berkuda, memanah, bersiwak, berjalan kaki, dsb

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju sama Pak Vicky. Buku seperti ini layak dan wajib menjadi pilihan utama bagi muslim.

      Padam
  3. Ikut cara Rasullah inshaAllah semuanya akan baik baik sahaja. Ada buku ni lebih mudah nak ikuti sebagai panduan

    BalasPadam
    Balasan
    1. in shaa Allah...dan saya harap ramai lagi berminat untuk memliki buku panduan sihat ini

      Padam
  4. Boleh share 1 tips dalam buku ini?

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau gambar tu dapat di Zoom...akan tahulah 7 tip yang amat menarik tersebut..

      selain itu ..tips yang paling saya suka ialah bangun awal pagi..antara jam 3 pagi sehingga 5 pagi..

      tujuannya supaya mengelak daripada penyakit stroke

      Padam
  5. Aku belum terbiasa membaca non fiksi, tapi sebaiknya memang aku membaca buku-buku sejenis ini.
    Let me try for the first time!

    Aku pikir buku ini perlu dibaca untuk orang-orang yang ingin hidup sehat mengikuti rasul.

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya pula tidak biasa membaca buku fiksi dan cenderung untuk membaca buku non fiksi

      Padam
  6. banyak ilmu boleh kita praktikkan dari buku ni kan. nice sharing :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. in shaa Allah...

      moga ianya bermanfaat untuk kita semau

      Padam
  7. Insya Allah kalau mengikuti nabi, nggak akan pernah sakit deh :')

    BalasPadam
    Balasan
    1. ya...jika sakit pun sekadar sakit yang minor sahaja.

      moga kita semua diberikan kesihatan yang baik-baik sahaja

      Padam
  8. sambil amalkan sunnah boleh jaga kesihatan. 2 dalam 1

    BalasPadam
    Balasan
    1. itu sudah semestinya ..

      dapat pahala dan dapat juga kebaikan yang laon.

      in shaa Allah

      Padam
  9. Bagus sangat buku begini yang berlandaskan Al-Quran dan Al-Hadis.Jadi, panduan dia lebih tepat dan diyakini

    BalasPadam
    Balasan
    1. ya begitulah sepatutnya.

      membaca dan mengamalkan boleh tanpa was-was

      Padam
  10. Bagus sekali buku ini. Kita bisa meniru gaya hidup sehat Rasulullah dengan membaca buku ini.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kehidupan Rasulullah sepatutnya kita contohi dan telandani sepaenuh hati

      Padam
  11. Nice. Suka buku-buku macam ni. memang bermanfaat

    BalasPadam
    Balasan
    1. bagi peminat buku..

      hampir semua genre buku boleh masuk.

      Padam
  12. dah lama xbaca buku genre sebegini....menarik tulisannya...

    PS: setakat tandatangan mmg best guna fountain pen, tpi lakaran mmg rietta xmampu....tangan kurang berseni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha...

      pasal sign dengan pen pun masuk sini juga ye

      Padam
  13. bestnya kalau dpt baca ni.. mcm2 benda rasullah buat

    BalasPadam
    Balasan
    1. sejujurnya memang best..

      boleh dirujuk banyak kali untuk memantapkam kefahaman dan ingatan

      Padam
  14. oh this blog is all about books

    BalasPadam
  15. Balasan
    1. ya ada...boleh semak secara online atau di link ini >>https://pts.com.my/buku/365-tip-sihat-gaya-rasulullah1

      Padam
  16. gaya hidup Rasulullah memang sepatutnya kita contoh

    BalasPadam
    Balasan
    1. ya betul tu..

      Rasulullah adalah model atau contoh ikutan buat kita semua

      Padam