Header Ads Widget

Kata Diucap Perasaan DijagaAdmin tertarik untuk mentelaah satu buku lama.Sejujurnya admin amat suka kepada judul buku ini.Ada seni yang tersendiri.Penggunaan kata yang memikat jiwa.Buku ini mungkin masih dijual lagi.Jika tak jumpa boleh cari di perpustakaan.

Penulis buku ini ialah Fauziah Wan Jaafar.Mengikut catatan telah diterbitkan pada tahun 2010.Namun admin pasti ilmu dan informasi yang terkandung dalam buku ini masih relevan walaupun dalam masa 10 tahun atau 20 tahun yang akan datang.

Intipati buku ini memang berkisar kepada  bagaimana menjadi nak menjadi manusia yang hebat dalam dunia komunikasi.Sangat perlu dimiliki atau dipelajari sesiapa sahaja.Tentunya amat disarankan kepada yang terlibat langsung dalam dunia seni perhubungan manusia seperti usahawan,wartawan dan sebagainya.

Penulis buku ini bukan calang-calang orangnya.Ada memiliki Master dalam Organizational Communications dari Universiti Terbuka Malaysia.Seorang motivator,penulis buku dan master trainner di syarikat Perunding Motivasi.Ternyata beliau juga merupakan penggiat seni dan sastera di Malaysia.

Ketebalan buku Kata Diucap Perasaan Dijaga cuma dalam 159 mukasurat.Ya.Macam nipis sahaja.Namun ia padat dengan info dan ilmu yang hebat-hebat.Kalau betul-betul nak berjaya dalam bidang komunikasi wajib untuk mentelaah dan mengamalkan semaksima yang mungkin.

Admin tak nak ulas panjang lebar.Cukup setakat di sini sahaja.Jika masih serius nak tahu bolehlah godek-godek kat kedai buku yang popular.

Catat Ulasan

2 Ulasan