Buat Duit Dengan Affiliate



Buat Duit Dengan Affiliate merupakan buku lama. Ia diterbitkan pada tahun 2009. 

Maknanya isi kandungan ditulis berdasar keadaan pada tahun 2008 lagi.

Mengikut perkiraan admin, buku ini agak ketinggalan dari segi teknologi dan informasi. Sebagai contoh buku yang admin baca ini tidak menyentuh tentang Youtube, Facebook, Instagram, Tik Tok dan sebagai. 

Logiklah sebab tahun 2008 pasti tidak sama dengan tahun 2020. Hehehehe.

Bagaimanapun ilmu yang dikongsikan oleh Azahar Abdul Rahman selaku penulisnya masih boleh diterima pakai. Lebih-lebih lagi kepada mereka yang ingin menjana pendapatan dalam affiliate.



Buku setebal 144 mukasurat dan diterbitkan PTS Profesional berharga RM14.50 sehingga RM16.50. Harga tersebut lebih murah berbanding ilmu yang bakal pembaca perolehi.

Antara intipati menarik buku Buat Duit Dengan Affiliate ialah tips untuk berjaya sebagai affiliater.

1.Ada semangat untuk bekerja keras
2.Ada keinginan untuk terus belajar 
3.Mempunyai mailing list yang banyak
4.Boleh menggunakan Google Adword dengan baik
5.Mahir dalam seluk-beluk SEO 
6.Ada minisite yang sesuai
7.Ada blog yang menarik

Admin akui bukan mudah dan tidak juga terlalu susah. 

Hanya dua perkara yang membezakan orang yang boleh berjaya dengan sebaliknya dalam bidang afilliate ini.



Orang gigih mencuba = Berjaya

Orang telah berputus asa = Gagal

Itu sahaja dan seandainya ada keinginan untuk buat duit dari affiliate tanamkan keinginan untuk mencuba peluang yang ada.

Antaranya baca buku Buat Duit Dengan Affiliate .

Sekian. Semoga bermanfaat. 

22 ulasan:

  1. Kalau 2008, internet melalui telefon pintar belum ada.

    BalasPadam
    Balasan
    1. internet pun susah nak dapat..

      WIFI jangan cakapla mememang tak de..hehehe

      Padam
  2. semangat diri mesti kuat untuk mencuba sesuatu dgn berani

    BalasPadam
  3. Buku tahun 2008 sudah kurang relevan kalo sekarang padahal kalo dipikir-pikir baru 12 tahun ya.

    Saya senang quote nya, orang yang gigih mencoba berjaya, orang yang putus asa akan gagal.

    BalasPadam
  4. thank u for the great sharing
    keep it up!

    BalasPadam
    Balasan
    1. my pleasure...moga ianya memberi manfaat

      Padam
  5. Tak ada salahnya buku edisi lama ini kupelajari juga, barangkali ilmunya dapat diambil.

    Penasaran sih soalnya yang dimaksud entang program affiliate itu seperti apa.

    BalasPadam
    Balasan
    1. oh ya..affiliate adalah satu cara untuk duit bila kita promosi orang punya produk. Hasil jualan kita melalui link akan diberi komisyen tertentu

      Padam
  6. 2008 compared 2020 mmg jauh la teknologi pun dah lain kan..tp tujuan masih sama buat duit ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. nilai duit juga sudah jauh berubah...

      yang tak berubah dari dulu sampai sekarang kita tetap perlukan duit

      Padam
  7. affiliate cara paling mudah dapat duit tapi kena ada ilmu. Saya pernah dapat banyak juga dengan affiliate sweet muslimah dulu. Sebab masa tu rajin menulis. Sekarang tak dapat dah la sebab malas..Hhaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. pmalas cuba tukar jadi rajin pulak lepas nie..

      adakan satu doa untuk jadi kita rajin hehehehe

      Padam
  8. Usaha tangga kejayaan. Nice info mr hahafi. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. thanks bro GV...semoga ia ada manfaat untuk kita semua

      Padam
  9. dah lamakan prog affiliate ni...rietta xpernah cuba....jrg sgt update blog sekarang ni...hehehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. klikjer masih ada program affiliate..boleh cuba

      banyak lagi yang lain sebenarnya...boleh juga cari

      Padam
  10. Antara affiliate yang saya pernah dapat duit adalah Involve Asia, dah pernah cash out RM80++ tapi affiliate lain semua non hado. Tak reti bagaimana cara nak promosi link agaknya..

    BalasPadam
  11. Pernah buat affiliate dulu klikjer. Berhasil jugalah. Ada buku ni bolehlah kan buat panduan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya masih minat bab affiiate nie..keja cuma promte dan terus promote

      Padam

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com