21.12.19

Oh, My Students !



Meneliti buku “ Oh, My Students !” cukup mengujakan.Mana tidaknya buku pertama hasil tulisan Puan Liza  Suhana Ramli banyak mengisahkan suka duka anak-anak didiknya sepanjang belajar di insitusi politeknik.

Beliau merupakan seorang pensyarah dalam bidang kejuruteraan.Alhamdulillah admin seronok membaca kisah dalam buku yang berada luar kehidupan admin sendiri.

Kisah begini wajar dijadikan panduan dan iktibar untuk para pelajar mahupun ibubapa.

Ada terdapat 25 kisah yang ditulis berbentuk storytelling dan penulisan santai.Malah diselitkan juga dengan ayat al-Quran menjadikan pembaca buku ini dapat dua dalam satu.

Peringatan berbentuk agama.



Nasihat daripada pendidik.

Buku ini masih baharu.Diterbitkan pada tahun 2018 oleh Galeri Ilmu dengan ketebalan 124 halaman.Harga yang terjangkau iaitu RM15 senaskah.Maksudnya mampu beli oleh kebanyakan  kita.

Tak nak cakap banyak, jom dapatkan buku ini di pasaran.



Author:

6 ulasan:

  1. Dapat dibayangkan isi kandungannya 😊. Menarik sebab student ini berbagai ragam. Kadang buat kita geram, ada yg mencuit hati, dan ramai buat kita tersenyum 😊

    Btw. Mana pergi landing pages untuk 1 blog lagi?

    BalasPadam
    Balasan
    1. itulah bestnya kalau jadi pendidik..

      p/s: landing page yang tu saya keluarkan..rasa macam banyak kerja kepada reader pulak

      Padam
  2. menariknya buku ni.teringat oh my english, pun mcm mcm kearenah pelajarnya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. sejujurnya memang menarik tahu !

      biasa la membaca kisah orang lain

      Padam