30.10.19

Cup ! Pinjam 5 Minit Boleh ?



Buku “Cup ! Pinjam 5 Minit Boleh ?” merupakan santapan minda yang ringkas namun berbekas.

Pengolahan kandungan buku yang berunsur nasihat dan pedoman agama sudah tentu  memenuhi citarasa pembaca yang mahukan pembacaan santai dan bersahaja.

Terdapat 64 tajuk dengan pengisian 166 halaman  memang berbaloi untuk dimiliki buku ini.Ditambah lagi dengan harga sekitar RM24 dan diterbitkan pada tahun 2018.



Buku ini masih baharu dipasaran dan ada dijual di pasaran online atau kedai buku.

Diakui membaca hasil tulisan Tuan Kamaruddin Ismail memang syok.Beliau merupakan guru yang telah berkhidmat 19 tahun dalam bidang pendidikan.Sebelum ini pernah menulis buku berjudul “ Sila Clorox”

Tidak hairan penulisan yang mendidik jiwa begini kena pada masa kini yakni masa kemarau kepada pengisian hati yang mahu dibanjiri rasa tenang dan lapang.

Pendapat admin yang telah membaca buku ini cuma dua patah perkataan.

“Rasa puas”

Puas kerana didedahkan dengan beberapa cerita menarik yang ada moral of story, petikan al Quran dan al Hadis.

Pendek kata, buku “Cup ! Pinjam 5 Minit Boleh ?” wajib dimiliki oleh setiap keluarga yang cintakan ilmu bersifat kerohanian.

Dapatkan segera di pasaran atau anda terus tertanya-tanya bila lagi hati berhenti bertanya bagaimana untuk mendidik jiwa…


Author:

12 ulasan:

  1. bagus buku ni. Isi dalam menarik untuk dibaca dan tambah ilmu

    BalasPadam
    Balasan
    1. sejujurnya..ya memang menarik.

      saya boleh baca sekejap sahaja

      Padam
  2. Nak cari jugak la satu buku ni, menariknya sebab ada hadis dan petikan quran sekali tu..
    Nak follow kat mana ni x jumpa pun ๐Ÿ˜…

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada jual kat karang mall ..

      boleh cari dgn taip tajuk dia

      Padam
  3. bagus buku macam ni. isi santai tapi bermakna

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya suka baca buku yang santai...

      biasalah kan...

      tak semua rajin baca buku

      Padam