7.6.19

Best Ke Kerjaya Dalam Bidang Insurans ?

Secara praktikalnya ramai tak nak bekerja dalam industri ini kerana stigma masyarakat bahawa ia adalah kerjaya susah,sukar dan mencabar untuk mencari pelanggan.Hakikatnya tidak begitu kepada mereka yang suka kerjaya yang menjanjikan pendapatan yang lumayan dan pasif.

Untuk menjawab soalan di atas admin telah menemui satu buku yang amat mearik bertajuk Kerjaya Dalam Bidang Insurans.Sejujurnya admin ingin menjelaskan bahawa Insurans konversional adalah tidak patuh syariah.Pilihan terbaik adalah takaful kerana konsep yang lebih adil,telus dan mengutamakan para peserta.

Buku yang menarik

Buku ini ditulis oleh Nor Azila Zainal Abidin pada tahun 2008 yang telah diterbikan oleh PTS Profesional.Bab pertama mencerita tentang sejarah insuran dan juga takaful.Malah penulis buku telah menjelaskan secara teliti perbezaan anatara insuran konvensional dengan takaful.

Selain itu ciri-ciri untuk menjadi seorang berjaya dalam bidang ini ialah seperti berikut :

1.Mempunyai cita-cita yang sangat tinggi.
2.Kemahiran berkomunikasi yang baik
3.Tidak mudah berputus asa
4.Sentiasa bermotivasi tinggi
5.Mempunyai strategi yang bagus


Buku ini wajar dimiliki oleh mereka yang berminat untuk menceburi bidang mencabar namun berpotensi meraih pendapatan yang lumayan.Jadi wajar admin katakan bidang ini best kerana prospek masa depan yang cerah dan peluang untuk menbina jaringan yang luas.

Info selanjutnya boleh dapatkan buku ini dipasaran.Admin tak pasti sama ada masih ada stok atau tidak lagi.

Author:

0 comments: